Tandtechniek Informatie voor Particulieren

Elysee Dental levert State-of-the-art tandtechniek van constante kwaliteit tegen scherpe prijzen. Het is de missie van Elysee om orthodontisten, tandartsen en tandchirurgen te ontzorgen en onze expertise en wereldwijde ervaring te gebruiken om altijd de beste oplossing te bieden.

Onderstaande is ter informatieverschaffing bestemd voor particulieren. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden binnen tandtechniek, of gaat u binnenkort op bezoek bij een specialist voor een behandeling? Lees hier meer over de verschillende velden waarin Elysee een rol speelt.

Tanden Bleken

Het bleken van tanden is een echte trend geworden. Veel advertenties vertellen u hoe makkelijk en snel u een mooie witte glimlach kan krijgen. En steeds meer verschillende producten komen er op de markt. Omdat een verkeerd bleekproces schade aan uw gebit kan brengen adviseren wij u altijd om het bleken van tanden in overleg met uw tandarts te doen.

Elysee Dental levert Forma Professional Tooth Whitening, een kwaliteitsproduct dat speciaal voor Elysee is geproduceerd door een internationaal gerenommeerde leverancier. Forma Professional Tooth Whitening voldoet aan alle kwaliteitseisen en kan u (in samenwerking met uw tandarts) op een veilige wijze voorzien van mooie witte tanden.

Lees meer…

tanden bleken witten tandtechniek informatie
antisnurk anti-snurk snurken MRA

Anti Snurk

Om snurken tegen te gaan, en/of als (gedeeltelijke) behandeling tegen slaapapneu, is er het Mandibulair Repositie Apparaat, ofwel MRA. De MRA heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen binnen de tandheelkunde. Steeds meer tandartsen bieden met een MRA hun patiënten de mogelijkheid om zich te laten behandelen voor hun snurk- of apneuprobleem.

Lees meer…

Waarom een kroon

Waarom een kroon, en wat zijn de voordelen? Een kunstmatige kroon wordt gebruikt als er niet genoeg houvast is voor een vulling. Meestal is dit het geval als door tandbederf van een groot deel van de tand of kies er onvoldoende oppervlak overblijft na verwijdering van het geïnfecteerde weefsel. Verder kan er een cosmetisch motief zijn; hierbij gaat het vaak om slecht gevormde of verkleurde tanden of kiezen in het zichtbare gedeelte van de mond.

Een kunstmatige kroon is een kapje van een keramiek en/of metaal dat precies past over een afgeslepen tand of kies, en hieraan wordt vastgehecht. Om een kroon er zo natuurgetrouw uit te laten zien, wordt de kap opgebouwd met een laagje translucent porselein.

Lees meer…

kroon
kiespijn oplossen

Kiespijn oplossen

Kiespijn is vaak het gevolg van “pulpitis”. Als de tandpulpa (het meest levende deel van de tand waar de bloedvaten, zenuwen en cellen die tandweefsel kunnen aanmaken zich bevinden) ontstoken raakt, kan er hevige pijn ontstaan. Deze ontsteking heet pulpitus, en staat bekend als een zeer pijnlijke aandoening. De behandeling ervan bij de tandarts wordt door velen als onaangenaam ervaren, maar gelukkig kan men tegenwoordig een verdoving vragen tegen de pijn voor deze behandeling.

Lees meer…

Voor uitgebreide informatie over de verschillende productgroepen verwijzen we u graag naar onze patiëntenflyers.